Отвътре навън или за щастието и теглото

Начало/Психология на хранене/Отвътре навън или за щастието и теглото

Често се заблуждаваме, че променяйки теглото си, ще променим и живота си. Често си мислим, че страдаме заради формата на тялото си и че променяйки нея, ще променим и нашите чувства. Истината е, че формата на тялото ни не е причината и съответно решението на всички проблеми.

Решаваме, че искаме да изглеждаме по определен начин и започваме да работим упорито, за да го постигнем. Оставяме всички останали цели на заден план. В един момент постигаме това, към което се стремим, но това е само половината път. Връзката с храната и тялото ни е продължителен процес, а не финална точка. Затова и казвайки си, че следващият път ще спазваме стриктно диетата, ще дадем всичко от себе си и ще постигнем пълно щастие, е самозаблуда.

Вместо да се фокусираме върху това как искаме да изглеждаме, за да сме щастливи, по-добре да опитаме по обратния начин – да се фокусираме върху това да бъдем щастливи. Какво става вътре в нас? Дали наистина отслабването или трупането на килограми си заслужава да бъде приоритет номер едно. Оставете време за себе си, време, в което не мислите за външния си вид, време, в което да забавите темпото и да погледнете какво се случва вътре във вас.

Заобичвайки и приемайки нашето вътрешно аз, е първата стъпка. Започнете от днес!

Напишете вашия коментар