Домашен пластилин

Начало/Рецепти/Домашен пластилин

Това е рецепта, която се забърква подобно на всички останали в блога – с хранителни продукти и в тенджера.Има и месене като в месенето може да се включат и малки ръчички. Също така мирише вкусно и може да има всякакъв плодов цвят. Прекрасна е за съвместно готвене и запознаване с хранителни продукти. Единствената разлика е, че в сравнение с другите рецепти тук, крайният резултат не се яде 😀 

Това е рецепта за домашен пластилин, която се върти на много места в социалните мрежи и в интернет. Има я в различни чуждестранни и български блогове и честно казано – гениална е 🙂 Тъй като е подходяща за съвместно занимание в кухнята заедно с децата, а и поради ред други предимства, реших да ви споделя и моя опит с нея.

Ще се радвам да споделите и вие дали ви се е получил домашния пластилин и дали използвахте същата популярна рецепта или някоя друга. Всички идеи са добре дошли! 

Необходими са ви:

1 ч.ч. бяло брашно

1/2 ч.ч. сол

2 пакетчета лимонтузу

1 с.л. олио

1 ч.ч. вода

2 сокчета на прах, боя за яйца или готварска боя

Всички съставки се смесват в тенджера. Бъркат се до сгъстяване на слаб огън. 

domashen plastilin

След това се оставя малко да изстине и се прибавя още брашно.  Омесва се докато сместа спре да лепне и може да се извади лесно от тенджерата. 

plastilin domashen

Готово! 🙂 Време за игра!

domashen plastilin

2020-04-08T10:44:47+00:00 8 април, 2020|Категории: Рецепти|0 коментара

Напишете вашия коментар